×
Business
Factoring

Business EDU

Suntem prima companie de factoring din România care a obținut o finanțare din partea Fondului European de Investiții

Suntem onorați să vă spunem că Instant Factoring a devenit prima instituție financiară de tip fintech și prima companie de factoring din România care primește finanțare din partea Fondului European de Investiții (EIF).

Încrederea pe care EIF ne-o acordă, în urma unui proces de selecție extrem de riguros, ne confirmă încă o data că misiunea noastră este importantă și trebuie consolidată. Am demonstrat din nou că suntem un jucător profesionist pe scena internațională a microfinanțărilor, iar votul de încredere acordat de Fondul European de Investiții transmite un mesaj puternic către întreaga piața financiară și către investitorii strategici.

Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring: “Această finanțare nu doar că validează misiunea noastră de a sprijini companiile mici și foarte mici, subfinanțate și subbancarizate, dar confirmă și angajamentul nostru de a implementa cele mai înalte standarde de management și guvernanță”

Pentru a obține finanțarea și  încrederea Fondului European de Investiții a trebuit să atingem următoarele teme esențiale:

Misiunea și impactul social: Instant Factoring a trebuit să demonstreze un impact social semnificativ, prin sprijinirea companiilor mici și foarte mici, care sunt subfinanțate și subbancarizate.

Standardele de calitate și management:  A fost necesar să îndeplinim standarde înalte de calitate în managementul operațional și financiar.

Due diligence comprehensiv: Procesul a implicat o evaluare detaliată a tuturor aspectelor activității noastre, inclusiv juridice, comerciale, operaționale, de management al riscului și de guvernanță corporativă.

Validarea impactului asupra clienților: EIF a desfășurat întâlniri directe cu clienții noștri pentru a valida necesitatea și eficiența soluțiilor financiare oferite. Acest feedback a fost esențial pentru a demonstra că serviciile noastre răspund nevoilor reale ale companiilor mici.

Implementarea standardelor internaționale: Instant Factoring a aderat la codul de bune practici al Microfinancing Institutions, elaborat de Comisia Europeană, și este în curs de evaluare pentru conformitate. De asemenea, am obținut un rating instituțional de microfinanțare, acordat de Microfinanza Rating.

Participarea la programe de asistență tehnică: Am participat la programe de asistență tehnică oferite de diverse instituții afiliate European Investment Fund și European Investment Bank, asigurând implementarea celor mai riguroase standarde din industria microfinanțării.

Calitatea echipei de management: A fost validată calitatea managementului și a echipei noastre, subliniind competențele și experiența necesare pentru a gestiona eficient creșterea și dezvoltarea companiei.

Sustenabilitatea financiară: Am demonstrat că suntem un business sustenabil, cu un potențial mare de creștere și dezvoltare sănătoasă și profitabilă.

 

Cristian Ionescu: “Îndeplinirea acestor condiții reflectă angajamentul nostru de a menține cele mai înalte standarde de profesionalism și eficiență, asigurând un impact pozitiv și sustenabil asupra clienților și a pieței financiare în general”. 

 

Ce ne propunem pentru viitor?

 

Suntem încrezători că parteneriatul cu Fondul European de Investiții va continua să se dezvolte, ceea ce în timp va crea un impact pozitiv durabil asupra economiei.

Datorită finanțării primite de la EIF în perioada următoare ne propunem să:

  • Dezvoltăm echipa de vânzări
  • Deschidem noi filiale în regiunea Transilvaniei și a Moldovei
  • Investim în proiecte de consultanță și ESG
  • Dezvoltăm software-ul și să creștem capacitatea de finanțare

“Oportunitatea primită de la Fondul European de Investiții ne va permite să deservim o piață largă și să ne extindem impactul pozitiv în economia românească și în alte piețe pe care intenționăm să ne dezvoltăm”Cristian Ionescu

La finalul lunii trecute am făcut un alt pas important: ne-am lansat în Spania cu un capital de start de 1.5 milioane de euro. Am intrat pe piața din Spania cu aceleași beneficii cu care i-am obișnuit deja pe clienții noștri din România și Serbia: transparența comisioanelor percepute, rapiditatea procesului, lipsa birocrației și platforma 100% digitală, care este intuitivă și ușor de folosit.

Nu ne vom opri aici. Vom continua să ne dezvoltăm pentru a sprijini cât mai multe companii mici și foarte mici, fără să ne abatem însă de la principiile cu care am pornit pe acest drum: atenție la impactul social pe care îl avem, transparență, onestitate și eficiență.

Vă mulțumim pentru încredere.

 

Publicat pe 10 iul. 2024
Vinde facturile pe care le ai de încasat în doar câteva minute.
Fie că ești transportator, constructor, producător, distribuitor, ai o companie mică/ mijlocie sau chiar un start-up, noi nu facem diferențe!
Încasează rapid banii tăi!