×
Factoring

Business EDU

Ce este factoringul și cum îți poate salva afacerea

Dacă te-ai gândit deja să apelezi la o companie de factoring pentru afacerea ta, dar încă nu îți este clar cum funcționează, acest articol este pentru tine. Dacă nu știi ce este factoringul, dar cauți o nouă modalitate prin care poți face rost de cash într-un timp scurt și fără birocrație, acest articol este pentru tine. 

 

Ce este factoringul?

Factoringul este un serviciu financiar diferit de credit. Acesta este un lucru important de reținut dacă ești sceptic sau dacă ai rămas cu impresia că a obține bani pentru afacerea ta va fi în mod cert un proces complicat și plin de obstacole.

În factoring, o instituție financiară nebancară acreditată și reglementată de Banca Națională a României, îți cumpără facturile pe care le-ai emis către clienți și care sunt încă în termenul de plată. Iar pașii pe care trebuie să îi faci sunt clari și nu implică birocrație. Cum?

  1. Creează-ți un cont pe instantfactoring.com
  2. Adaugă în contul tău o copie a facturii pe care vrei să o finanțezi
  3. Echipa Instant Factoring verifică datele și revine la tine cu un răspuns în maxim 2 ore
  4. Dacă totul este în regulă, primești banii în 24 de ore.

 

Ce trebuie să faci tu?

Să te asiguri că factura este încă în termenul de plată și să ai un client care plătește facturile la timp. De restul ne ocupăm noi. 

Ca să facem lucrurile mai clare: 

Să presupunem că ai emis o factura de 1000 RON către clientul tău. Factura este încă în termenul de plată, dar tu ai nevoie de cash rapid pentru cheltuielile uzuale ale afacerii tale. Îți amintești de factoring și vrei să încerci. Urmezi pașii de mai sus și primești în cont 970 RON în maxim o zi. Cei 30 de RON reprezintă comisionul companiei de factoring. 

 

Avantajele și dezavantajele factoringului

Avantaje:

  • Ai acces rapid la numerar. Nu mai este necesar să aștepți încasarea facturilor. Le poți finanța cu Instant Factoring și primești banii în cont în 24 de ore. 
  • Economisești timp. Procesul este 100% online și nu implică birocrație, ceea ce îți permite să te concentrezi pe lucrurile cu adevărat importante pentru afacerea ta. 
  • Îți poți dezvolta rapid afacerea. Un cash flow constant în firmă, obținut prin finanțarea facturilor, îți permite să îți pui planurile de dezvoltare în practică fără să fie nevoie să aștepți să încasezi fiecare factură pe rând. 
  • Scapi de grija incertitudinii. Atunci când apare o criză, este esențial să ai acces la cash. În vremurile actuale, de incertitudine economică, un flux de numerar constant în firmă îți poate salva afacerea. 

 

Dezavantaje:

  • Obții finanțare exclusiv pentru valoarea facturii pe care ai emis-o către clientul tău. Atunci când apelezi la factoring, suma finanțată este strict legată de valoarea facturii pe care ai emis-o către clientul tău. Deși la prima vedere poate părea că suma finanțată nu îți va permite să obții un fond suplimentar pentru investiții, este suficient să  găsești acei clienți serioși, care achită facturile la timp, pentru a-ți asigura un cash flow constant, pe termen lung. 
  • Clientul tău va fi contactat de compania de factoring. În cazul în care te-ai decis să îți finanțezi facturile prin factoring, este bine să știi că noi vom contacta clientul tău pentru a verifica datele și pentru a-i transmite noul cont bancar în care trebuie să vireze banii pentru serviciile pe care i le-ai prestat. Cu toate acestea, este important să reții că activitatea factorului nu este intruzivă și nu îți afectează în niciun fel relația cu clientul. 

 

Ce comision trebuie să plătești pentru finanțarea facturilor?

Așa cum ai putut observa și în exemplul de mai sus, Instant Factoring percepe un comision pentru finanțarea facturilor.

Comisionul este calculat întotdeauna în funcție de termenul rămas până la scadență facturii pe care vrei să o finanțezi. Comisionul mediu este de 0.10% pe zi. Astfel că, în majoritatea cazurilor, îți va fi perceput un comision de 1.5% din valoarea facturii pentru 15 zile rămase până la data scadentă sau de 3% pentru 30 de zile rămase până la data scadentă. 

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a afla ce sumă primești pentru cazul tău specific, poți folosi calculatorul nostru aici.

 

Faptul că citești acest articol este deja primul pas spre dezvoltarea afacerii tale. Noi, la Instant Factoring, am fost alături de foarte mulți antreprenori, știm provocările cu care se confruntă și suntem pregătiti să îți oferim susținerea de care ai nevoie. 

Dacă ai nevoie de un partener de cursă lungă, suntem aici. Contactează-ne. O să te surprindă viteza cu care îți răspundem. 

Publicat pe 10 oct. 2022
Vinde facturile pe care le ai de încasat în doar câteva minute.
Fie că ești transportator, constructor, producător, distribuitor, ai o companie mică/ mijlocie sau chiar un start-up, noi nu facem diferențe!
Încasează rapid banii tăi!