×
Business

Business EDU

Ce strategii de vânzare poți aborda pentru creșterea cifrei de afaceri?

strategii de vanzare pentru cresterea cifrei de afaceri

Fiecare companie caută să găsească noi direcții sau strategii de vanzare care să le furnizeze un avantaj competitiv în domeniul în care activează. 

Dacă deții un business este important să știi că strategia ta de vânzări trebuie să se bazeze pe răspunderea nevoilor reale ale clienților tăi, produsele sau serviciile oferite devenind soluția valoroasă pentru aceștia.

Fie că este vorba de o nouă campanie de marketing sau de un plan strategic de vânzare, trebuie să maximizezi acest potențial în vederea creșterii segmentului de clienți și obținerii performanțelor financiare dorite.

Pentru a avea o creștere a cifrei de afaceri, vânzările reprezintă sursa ta principală de venituri. În acest context, trebuie să abordezi un management eficient al vânzărilor, care să garanteze rezultatele așteptate. 

Dacă în anii trecuți, un aspect cheie în operațiunile de vânzare erau prețurile, în prezent factorul decisiv este satisfacția clienților. Astfel, este important să te concentrezi pe identificarea cerințelor consumatorilor. În maniera aceasta te asiguri că aceștia beneficiază de o experiență personalizată de cumpărare. 

Schimbările constante în comportamentul consumatorului reprezintă o reală provocare pentru mediul de business, iar obiectivul tău și al oricărui antreprenor este să răspundă cât mai fidel cerințelor pe care le are acesta.

Descoperă în rândurile următoare mai multe informații despre strategiile de vânzare pe care le poți aborda în vederea creșterii cifrei tale de afaceri.

Ce aspecte trebuie avute în vedere la implementarea strategiei de vânzări?

Pentru a obține performanțe financiare, un business trebuie să mizeze pe strategii de vânzare concepute și implementate corect. Doar în această manieră, business-ul va putea progresa și ajunge în punctul dorit. 

Însă, pentru a stabili o strategie de vânzare de succes este primordial să ai în vedere următoarele aspecte:

Evaluarea internă a întregii activități

Primordial este analizarea factorilor ce țin de sistemul de management abordat, resursele companiei (financiare, umane), portofoliul de produse și servicii. Un aspect esențial este legat de departamentul de vânzări și constă în examinarea performanțelor obținute de echipă și a planului de vânzări abordat.

Totodată, pentru a fi sigur de continuitatea afacerii tale este important să îți gestionezi responsabil finanțele. În măsura în care nu dispui de suficiente resurse financiare pentru a pune în aplicare strategiile de dezvoltare poți aborda serviciile de factoring. În contextul actual de business, factoringul reprezintă una dintre sursele de finanțare care îți răspunde cel mai bine necesităților tale privind operațiunile de încasare. 

Plățile clienților sunt primordiale pentru stabilitatea business-ului tău, iar prin intermediul factoringului, vei avea un acces instant la numerar, reușind o gestionare mult mai eficientă a finanțelor. 

În plus, factoringul îți garantează protecția afacerii de riscurile ce pot apărea din neplata facturilor. 

În esență, prin acest serviciu de factoring vei dispune de capital pentru a-ți continua procesele operaționale, având certitudinea că îți vei îmbunătăți indicatorii financiari și vei obține performanțele dorite.

Evaluare externă 

Pentru a obține un avantaj competitiv este important să analizezi piața în care activezi și poziția firmelor concurente. Primordial este să identifici cele mai bune oportunități ale pieței și să explorezi întregul lor potențial. Ținând cont că mediul de afaceri este influențat de efectele pandemiei de Covid-19 se recomandă o analiză minuțioasă a pieței în care activezi în vederea adaptării activității la noile condiții economice. În baza ei vei putea identifica oportunitățile și provocările viitoare, adoptând direcții și strategii de dezvoltare în consecință.

Conceperea strategiei de vânzări 

Punctul de plecare îl constituie identificarea nevoilor clienților, iar direcția de acțiune trebuie să se îndrepte către soluționarea acestora. Astfel, trebuie conceput un plan în care se trasează obiective clare nu doar din perspectiva produselor și serviciilor oferite, ci și din punct de vedere al expertizei echipei de vânzări.

Ce strategii de vanzare poți aborda pentru dezvoltarea business-ului tău?

Pentru a implementa strategii de vanzare de succes este nevoie de un sistem de management al vânzărilor eficient și bine fundamentat. Orice vânzare are nevoie de un plan strategic, iar acesta poate fi stabilit numai prin abordarea unui management corect. 

Sistemele de management de tip CRM permit o mai bună gestionare a vânzării, automatizând anumite procese, facilitând fluxurile interne ale companiei. Printr-un astfel de sistem, poți beneficia de:

  • O optimizare a operațiunilor interne, cu focus pe timpul alocat vânzărilor;
  • Simplificarea procesului de vânzare;
  • Identificarea informațiilor utile despre comportamentul de consum al clienților;
  • Diminuarea costurilor operaționale.

Având un astfel de sistem poți să-ți monitorizezi mult mai eficient interacțiunea cu clienții. Mai precis, poți adopta decizii rapide prin care să valorifici anumite oportunități, îmbunătățind astfel rezultatele financiare ale firmei.

Strategii de vanzare cu focus pe cerințele clienților

Este important să îți concentrezi atenția către client. Strategia de vânzare de tip relațional este una dintre strategiile care au ca scop consolidarea unei legături între brandul tău și client. Aceasta furnizează avantaje incontestabile de ambele părți. Cheia o constă serviciile de calitate ce determină loialitatea clienților. Astfel, ele reprezintă un avantaj competitiv prin care te diferențiezi de companiile concurente. 

Ceea ce este important este să îți crești vânzările prin furnizarea de valoare. Dacă potențialii tăi clienți nu au cunoștință despre această valoare, ei nu vor achiziționa de la tine. Evidențiind de ce produsele/ serviciile tale oferă valoare, îți poți crește vânzările și totodată câștiga încrederea lor. Acesta este direcția în care se vinde astăzi un produs sau serviciu.

Un mod de a crește vânzările îl constă prezentarea produselor utilizând  canale de comunicare atât online, cât și offline. Abordând strategia de vânzare multi-channel, te vei concentra pe utilizarea mai multor canale concomitent pentru a vinde. Astfel, poți efectua vânzări atât pe online folosind site-ul propriu, platformele de Social Media, marketplace-urile, dar și offline.

De asemenea, o strategie bună are în prim-plan marketingul omnichannel, furnizând clienților o experiență personalizată. Un pilon de bază pentru acest tip de strategie este optimizarea fiecărui canal de comunicare astfel încât să existe o legătură între ele, clientul dobândind o experiență de achiziție completă. 

Cu alte cuvinte, prin intermediul acestei strategii de vanzare omnichannel nu doar că obții venituri, ci și consolidezi o legătură puternică cu clienții tăi.

Vinde facturile pe care le ai de încasat în doar câteva minute!
Fie că ești transportator, constructor, producător, distribuitor, ai o companie mică, mijlocie sau chiar start-up, noi nu facem diferențe.
Încasează rapid banii tăi!